Bekijk kalender & beschikbaarheid

Wij wensen u een aangenaam verblijf in ons vakantiehuis aan de Golf de Durbuy.
 
 
 
Onze vakantiewoning is knus en gezellig, maar het is geen hotel.
Wat breng je zeker extra mee?
 
 • Bedlinnnen: te voorzien bedlinnen per bed is: laken, kussensloop en dekbedovertrek (Afmeting lakens: 80cm x 200cm). Wanneer twee enkel bedden tegen elkaar geschoven worden tot een dubbel bed, kan ook een hoeslaken van 160cm x 200cm gebruikt worden. Afmeting dekbedovertrek: 150cm x 200cm per bed (voor dubbel bed, dus twee stuks voorzien).
 • Badhanddoeken / Keukenhanddoek / Vaatdoek
 • Toiletpapier
 • Vaatwasmachine-tabletten & koffiefilter zakjes
 • EHBO kit
 
 
 
De sleutels worden opgehaald op het sleuteladres. Dit adres wordt u medegedeeld bij uw definitieve reservatie. Bij verlies van sleutel zal een bedrag van 25 Euro aangerekend worden.
 
De vakantiewoning bestaat uit twee delen. U huurt het lager gelegen gedeelte van het huis.
In de centrale inkomhal neemt u de deur recht voor u. U bevindt zich nu op de verdieping van de slaapkamers.
Neem de trap naar beneden voor de leefplaatsen.
Rechts in de gemeenschappelijke inkomhal bevindt  zich de schuifdeur naar de garage en de trap naar boven voor het appartement (wordt soms betrokken door eigenaars).
 
Gelieve bij aankomst de woning te inspecteren en eventuele onregelmatigheden onmiddellijk te melden aan uw contactpersoon (zie reserveringscontract voor contactgegvens).
Controleer eveneens de inventaris van de huisraad en meld eventuele tekorten binnen de 4 uur.
 
 
Wij wensen u een aangenaam verblijf toe.
Hou het eveneens aangenaam voor uw woonomgeving, en voor de nachtrust en vakantieleven van uw medebewoners en buren.
Hebt u vragen, check dan deze lijst of contacteer uw contactpersoon voor verdere inlichtingen.
 
- Huishoud toestellen
De meeste toestellen, zoals microgolf, fornuis, koelkast zijn vrij voor de hand liggend in gebruik. Hebt u toch vragen, lees dan de instructieboekjes.
 
- Warm water boiler
Wanneer u geen warm water zou hebben is dit hoogstwaarschijnlijk doordat de elektrische zekering van de boiler op '0' staat.
De zekeringskasten staan in de garage naast de boiler. Kijk naar zekering N° 32/33 in de tweede (als je voor de zekeringskasten staat, de rechtse kast). Zet deze op de stand '1'. Na de nacht slaat deze opnieuw automatisch op stand 'auto' (wat betekent opwarmen 's nachts).
 
- Vaatwas
Gebruik enkel vaatwas tabletten! NOOIT vloeibaar vaatwasmiddel.
 
- Tuinmeubelen
Een grote tuinmeubel tafel staat in de living/berging. Zet deze op het terras. Tuinstoelen vindt u in de berging. Wanneer deze tafel te klein is, kan u ook het tussenstuk voor de tafel monteren.
 
- Bedlinnen
Te voorzien bedlinnen per bed is: laken, kussensloop en dekbedovertrek
Afmeting hoeslakens: 80cm x 200cm.
Wanneer twee enkel bedden tegen elkaar geschoven worden tot een dubbel bed, kan ook 160cm x 200cm hoeslaken gebruikt worden.
Afmeting dekbedovertrek: 150cm x 200cm per bed (voor dubbel bed, dus twee stuks voorzien).
Let op: de dekbedhoezen, slopen en matraslakens dienen enkel ter bescherming van de dekbedden, slopen en matrassen. U dient beslist uw meegenomen bedlinnen te gebruiken.
 
- Afval
 • Alle afval op een correcte manier in de DUO bak/container smijten:
  - alleen GFT (Groenten, Fruit & Tuin) afval in het groene deel van container
  - ander huisvuil in plastic zakken (GEEN lege flessen/potten van glas) in grijze gedeelte deponeren
  Gemeente deelt hoge boetes uit bij constatering van  glaswerk in de container
 • Glas naar glascontainer brengen. Lege flessen/potten dienen uitgespoeld naar de glascontainer bij station van Barvaux of bij de GB super gedeponeerd te worden.
 • Eventueel karton uitvouwen en eveneens in het grijze gedeelte van de DUO bak/container doen
 • Deze DUO bak/container aan de straat zetten (vuilnisophaal is op dinsdagochtend). Na ledigen, kan u deze gerust weer ter hoogte van de garage plaatsen.
 
OPGELET: Blijft er alsnog afval (karton, glaswerk, ...) op een niet correcte manier achter bij uw vertrek of wordt er bv. glaswerk in de DUO bak/container gevonden, dan zijn wij genoodzaakt   € 15,00 van de waarborg in mindering te brengen.
 
- Sauna
De sauna is voor maximaal 4 personen.
Opwarmen van de sauna gebeurd door de hoofdschakelaar (een bovenste draaiknop) om te draaien. Let op, wanneer u deze knop verder dan 4 uur draait (knop gaat van 1-4 en nadien van 1-8), dan dient deze laatste als aftelschakelaar (vb. u draait de knop voorbij de 4 tot op het cijfer 2. Dan zal 2 uur later de sauna beginnen op te warmen voor maximaal 4 uren).
Het onderste knopje geeft de intensiteit van de sauna (gaat van minimaal naar maximaal).
Uit veiligheidsoverwegingen, gelieve geen water op de sauna oven te gieten.
Om hygiënische reden, gelieve steeds een douche te nemen vooraleer in de sauna te gaan en op een handdoek te zitten/liggen. Betreed de sauna nooit met schoenen. Dit laat steeds een smurrie achter en dit wens je niet wanneer je een sauna neemt.
 
LET OP: een sauna is in geen geval een speelkamer voor de kinderen (de sauna oven is een elektrisch toestel en kan zeer gevaarlijk zijn wanneer deze onverantwoord gebruikt wordt!).
 
- Houtcasette
Deze dient enkel voor het stoken van brandhout. Gebruik geen hout van buiten daar dit nog veel te nat is dient eerst nog een 2-tal jaren te drogen).
Gebruik eerst klein aanmaakhout (geen papier) en aanmaakblokjes (NOOIT vloeibaar aanmaakvloeistof gebruiken) om de casette op te starten.
Zorg ervoor dat de onderste grid op de 'open' stand staat.
Leg grotere blokken hout om de nodige verbranding te krijgen.
Deze casette is van een ventialtie systeem voorzien (voor het rondblazen van de warme lucht). Zet hiervoor de schakelaar aan (rechts van de casette) en zet deze ALTIJD op de automatische stand.
Wanneer de casette voldoende warm is (na 15-25 minuten), zullen de ventilators automatisch opslaan.
De verbranding van de casette kan geregeld worden met de onderste grid. Zet deze meer 'gesloten' voor een kleinere verbranding.
Hout kan u verkrijgen in de meeste supermarkten of kan u eventueel van thuis meebrengen.
 
- Verwarming
De verwarming gebeurt middels accumulatoren. Dit betekent dat deze kachels hun warmte opladen 's nachts en hun warmte overdag afgeven volgens de ingestelde thermostaat.
Om de warmte te regelen gebruikt u ENKEL de thermostaat.
Eventueel kan u controleren of de knop van de verwarmingskachel op de 'aan' stand staat. Dit doet u door deze knop in te drukken en te draaien. Waarna u deze knop opnieuw indrukt.
 
Onze accumulator verwarming kachels laden enkel geduren het nachttarief (tussen 22:00 - 06:00 uur) op. Zorg er dus voor dat u zuinig met de warmte van de kachels omspringt.
Het is dus verstandig om de thermostaat enkel graden lager te draaien wanneer u de woning verlaat (vb. wandeling of buitenactiviteit), zodat de accumulator verwarming kachels nog voldoende warmte hebben voor wanneer u terug in het huis komt.
 
- Elektriciteit
Onze vakantiewoning werkt met het dubbel elektriciteitstarief en heeft aldus zijn invloed op de verwarmingskachels (zie 'verwarming').
 
- WiFi
Er is draadloos internet ter beschikking in onze vakantiewoning. Echter op basis van 'as is', waarmee we bedoelen dat als het werkt je er gratis gebruik mag van maken, maar dat het geen 'recht' is. Met andere woorden, als het alsnog niet werkt (kan latijd doordat één van de componente beschadigd is), dan kan hier niets aan verholpen worden op het moment zelf.
De WiFi toegang (met naam 'GolfdeDurbuy' & 'GolfdeDurbuy1') is paswoord beveiligd. Het paswoord vindt u terug op uw huurdersdocumenten die u via email ontvangt.
 
- Belgacom TV
De woning beschikt over Belgacom TV, op dezelfde voorwaarden als WiFi (werkt het dan is dit OK, zoniet dienen jullie gebruik te maken van de kabel TV).
Om Belgacom TV te gebruiken dient u de TV op de 'AV' post te zetten en de Belgacom decoder box aan te zetten en de zender via de beschikbare afstandsbediening te kiezen.
U mag geen programma's of films aankopen. Indien u toch besluit om dit te doen, dan worden die aan 40€ per aangekochte programma aangerekend (extra administratie kosten worden door ons aangerekend).
De uitgebreide handleiding vind u hier: Nederlandstalige handleiding - Franstalige handleiding
De zenderlijst vindt u hier. Enkel de zenders van 'Offre de Base / Basis aanbod' zijn beschikbaar.
 
- Golfbaan
Voor uw eigen veiligheid en tot het voorkomen van beschadiging, is het strikt verboden de golfbaan onrechtmatig te betreden (tenzij u gereserveerd heeft en beschikt over een geldige greenfee). Indien u onrechtmatig de golfbaan betreedt, kan dit het inhouden van de volledige huurwaarborg tot gevolg hebben.
 
 
 
Wanneer u onze vakantiewoning verlaat, gelieve op het volgende te letten:
 • Alle vensters & deuren te sluiten. Gordijnen open laten.
 • De koelkast leeg te maken en deze op stand 0 te zetten.
 • De huisraad op zijn plaats te zetten en het vaatwerk schoon opruimen in de kasten/laden. Afwasmachine leeg achterlaten.
 • De tuinmeubelen opnieuw binnen te zetten (stoelen in de berging, tafel in de living).
 • De centrale thermostaat op 10-12° C te zetten.
 • De verwarmingselementen in de slaapkamers & badkamers in de stekker te laten steken en de knop tot op het sterretje (betekent vorstvrij) te draaien.
 • Te controleren of de sauna uit staat (oa. geen licht meer te zien in Sauna).
 • Te controleren of de garage op slot is (klein knopje naar beneden gedrukt).
 • Prullen- afvalbakken legen.
 • Alle afval op een correcte manier in de DUO bak (container) smijten:
  - alleen GFT (Groente, Fruit, Tuin) afval in het groene deel van container
  - ander huisvuil in plastic zakken (GEEN lege flessen/potten van glas) in grijze gedeelte deponeren
  Gemeente deelt hoge boetes uit bij constatering van  glaswerk in de container
 • Glas naar glascontainer brengen (zie ook uitleg Huurvoorwaarden bij paragraaf 'Afval').
  Lege flessen/potten dienen naar de glascontainer bij station van Barvaux of bij de GB super gedeponeerd te worden.
  Blijft dit glaswerk achter bij uw vertrek of wordt dit in de DUO bak/container gevonden, dan zijn wij genoodzaakt € 15,00 van de waarborg in mindering te brengen
 • Eventueel karton uitvouwen en eveneens in het grijze gedeelte van de DUO bak/container doen
 • Deze DUO bak/container aan de straat zetten (vuilnisophaal is op dinsdagochtend)
 • Ons gastenboek te tekenen (dit doet u door een emailtje te sturen naar ons); wij kijken alvast uit naar uw reactie
 • De eindschoonmaak wordt door ons team verzorgd.
  Bij het voor de eindreiniging vermelde tarief gaan wij er van uit dat u zelf het vertrek veegschoon achter laat en u de gebruikte huishoudelijke & sanitaire apparatuur schoon maakt.
   
  Buiten dient eveneens het terras en de omgeving netjes achter gelaten worden (geen voedingsresten, geen sigarettenpeuken, ...).
  OPGELET: Worden er alsnog voedingsresten, sigarettenpeuken of andere achtergelaten, dan zijn wij genoodzaakt € 10,00 van de waarborg in mindering te brengen
 • Breng de sleutel tijdig terug naar het sleuteladres en meld eventuele schadegevallen
 
Wij wensen u een aangename retour en hopen u snel opnieuw te mogen verwelkomen in onze vakantiewoning voor een volgende weekendje vakantie!
 
 
 
- Supermarkten
Op slechts 3-4 km, op de 'Route de Marche' in het centrum van Barvaux, vindt u de nodige supermarkten (Spar, SuperGB, Aldi).
 
- Toeristische dienst
Parc Juliénas 1
6940 BARVAUX
Tel. : 086/21 11 65
Openingsperiode : ALLE DAGEN : 09h00-17h00
 
- Algemeen
Geneesheer: 086/212752 - Maison Medicale Barvaux, rue du Tenimont 35, Barvaux
Apotheek: centrum Barvaux
Alarmnummer: 112
Wasserette: achter de SuperGB - rue du Marais, Barvaux